Op deze pagina staan een aantal voorbeelden van projecten die De Spreekkamer van de Stad heeft uitgevoerd of aan mee heeft geholpen. Heb je vragen over een project of een idee? Neem dan contact met ons op!

De Stadsdichter van Gorinchem 2022-2024

In 2021 zijn we de zoektocht gestart naar de nieuwe stadsdichter van Gorinchem. De jury mocht kiezen uit 14 aanmeldingen.  Negen kandidaten mochten tijdens de verkiezingsavond hun gedichten voordragen aan jury en publiek. De vorige stadsdichter Ro van Doesburg mocht de nieuwe stadsdichter onthullen. Martin Rensen werd door zowel de jury als door het publiek uitgekozen als de nieuwe stadsdichter van Gorinchem. 

Praten en Breien 2018

Met het project Praten en Breien zijn we in de Week tegen de Eenzaamheid in Gorinchem samen de strijd aangegaan tegen de eenzaamheid. Diverse prachtige vrijwilligers breien de SoSjaal, een sjaal die alleen door twee personen gedragen kan worden. 

Koplopers 2019

Het koploperstraject is speciaal voor de jongeren van Gorinchem opgezet. In een periode van 10 weken ontdekte ze de Culturele kant van Gorinchem. Het doel van het project was om een platform te maken waarbij de jongeren zich actief konden inzetten voor cultureel Gorinchem.

Buitenpotse opvang 2019

De buitenpotse opvang was een community project voor een plantenopvang tijdens de vakantie. Bewoners van Gorinchem konden planten onderbrengen b de opvang zodat deze tijdens de vakantie goed verzorgd werden.

De pagina wordt nog bijgewerkt

Doe je mee?

Want een creatieve stad maken we samen!


Heb jij een mooi idee of initiatief? En vind je het leuk om er met ons over te brainstormen? We denken graag met je mee!


Stuur ons een bericht en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.